Informasjonskapsler

Vær oppmerksom på at nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å gi deg den mest relevante opplevelsen ved å huske preferanser og gjentatte besøk. Ved å klikke på "Godta", samtykker du til bruk av ALLE informasjonskapsler. Du kan når som helst gå til Innstillinger for informasjonskapsler for å gå gjennom innstillingene dine og gi kontrollert samtykke.

Takk! Innsendingen er mottatt.
Oops! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.

Oversikt over personvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din og for bedre navigering på nettstedet. Av disse informasjonskapslene lagres de som er kategorisert etter behov i nettleseren din. Disse nødvendige informasjonskapslene er avgjørende for de grunnleggende funksjonene på nettstedet. Vi bruker også tredjeparts informasjonskapsler for å hjelpe oss med å analysere og forstå hvordan du bruker dette nettstedet. Alle nødvendige informasjonskapsler lagres bare i nettleseren din med ditt samtykke. Du kan også velge bort disse informasjonskapslene, men å velge bort noen kan ha en effekt på nettleseropplevelsen din.

+
Funksjonell

Alle nødvendige informasjonskapsler er avgjørende for riktig funksjonalitet på nettstedet. Denne kategorien inkluderer bare informasjonskapsler som sikrer grunnleggende funksjoner og sikkerhetsfunksjoner. Disse informasjonskapslene lagrer ingen personlig informasjon.

Alltid aktivert
+
Informasjonskapsler for markedsføring

Ved å godta bruken av informasjonskapsler med det formål å markedsføre, samtykker du til behandlingen av informasjonen din angående din bruk av nettstedet vårt for Google Ads. På denne måten kan Google vise relevante PhotoRobot annonser under nettsurfingen din. Du kan når som helst velge bort informasjonskapsler med det formål å markedsføre ved å endre innstillingene for informasjonskapsler.

+
Analytics

Analytiske informasjonskapsler er i bruk for å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet. Disse informasjonskapslene bidrar til å gi oss informasjon om antall besøkende, fluktfrekvens, trafikkilde, etc.

Lagre og godta
Takk! Innsendingen er mottatt.
Oops! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.
Ta kontakt

3D-modeller og utvidet virkelighet i digital markedsføring

Å forstå hvordan man bruker 3D-modellering og utvidet virkelighet i digital markedsføring kan ha stor betydning i 2020, spesielt innen e-handel. Enten det gjelder et produktfotograferingsstudio, en nettbutikk eller nettbutikk, kan 3D-modeller gi nytt liv til digitale produktopplevelser, gi mer verdifull informasjon til potensielle kunder og bedre markedsføre merkevarer og nettsteder generelt.

3D-markedsføring: Bruk av 3D-modeller og utvidet virkelighet i digital markedsføring

Dagens digitale markedsføring innen e-handel dreier seg om kommunikasjon og hvor godt markedsførere kan formidle informasjon om online produkter til potensielle kunder. Merkevarekampanje er like avhengig av ting som produktpresentasjon og nettsidedesign som de er avhengige av reklame- og reklamekampanjer, slik at jo mer liv du kan gi til produktopplevelsen, jo bedre.

Spesielt i dag er det vanskelig å ikke bare tiltrekke seg kundenes oppmerksomhet, men også å holde kundene på nettsiden din i lengre perioder. På grunn av dette utvikler annonseringstrender seg raskt for å se mindre ut som reklame, for å være mer egnet for lesere på mobil eller for å bruke smarte teknologier som 3D-modellering for utvidet virkelighet for å nå bredere publikum.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på 3D e-handel, 3D-modeller og hvordan 3D-modellering og utvidet virkelighet spiller inn i dagens digitale markedsføringsstrategier. 

Interaktivt 3D-modellfotograferingslys

Bruk av 3D-objekter i markedsføring

Inntil de siste årene var hoveddomenet for 3D-modellering og utvidet virkelighet for det meste i opplæring av nyansatte, spesielt for de i svært tekniske eller spesialiserte felt. Dette gir nyansatte muligheten til å eksperimentere med og lære av komplekse oppgaver tidligere enn med standardopplæring og før de trenger å utføre prosedyrer i virkeligheten.

I dag betyr imidlertid fremskritt og kostnadsreduksjoner i denne teknologien at 3D-modellering og utvidet virkelighet blir mer og mer populært, i bredere bruk og tilgjengelig på forskjellige plattformer, inkludert med støtte for mobile grensesnitt. Apple og Google er nå i forkant med å presse utvidet virkelighet fremover, og mange andre vil sannsynligvis følge etter, spesielt ettersom 5G-teknologi gir nye muligheter til denne sektoren.

Fordelene ved å bruke 3D-modellering og utvidet virkelighet, spesielt innen digital markedsføring, er klare.

  • Tilby potensielle kunder noe ekstra i flommen av nettbutikker og nettbutikker.
  • Gi mer informasjon om produkter med 3D-presentasjon, produktbeskrivelser av enkeltdeler eller animasjoner for å hjelpe seerne med å forstå produktdrift eller funksjoner.
  • Dra nytte av små filstørrelser på 3D-objekter (den vanlige 3D-filstørrelsen er omtrent 10-30 MB), samt fra animasjonsalternativer og fargevarianter.

Flere visningsvinkler 3D-produktlys

Fotogrammetri: En av de mest universelle metodene for skanning av objekter for 3D-modellering

Fotogrammetri er en av de mest brukte metodene for skanning av objekter for 3D-modellering. Det innebærer å skaffe pålitelig informasjon om det fysiske objektet ved å registrere, måle og tolke bilder for å gjenskape objektet i en digital 3D-modell.

Hvorfor fotogrammetri, men?

  • For objekter av forskjellige størrelser. 

De mest brukte skannemetodene krever skannerens nøyaktige plassering fra objektet som skannes. I dag brukes hovedsakelig "mål" til dette. Med fotogrammetri er det ikke nødvendigvis nødvendig med disse målene.

  • For et bredt spekter av scannable overflater.

I denne forbindelse er fotogrammetri et sted i midten når det gjelder allsidighet. Det finnes også systemer som klarer seg godt med blanke overflater, men disse har andre begrensninger, for eksempel størrelsen på det skannbare objektet, som må veies i sammenligning.

  • For fart.

Med fotogrammetri vil skanningen etter 3D-modellering alene ikke ta mer enn en time. Sammenlign dette med andre systemer, og fotogrammetri er ofte opptil 10 ganger raskere. Deretter, med PhotoRobot, kan skannetiden reduseres ytterligere, ned til noen få minutter per produkt.

  • For teksturkvalitet.

En annen av de viktigste funksjonene for bruk i digital markedsføring og den største fordelen med fotogrammetri er at du kan tilby en teksturoppløsning på opptil 16384x16384 piksler, noe som virkelig beriker produktopplevelsen din.

Oppsett av platespiller for 3D-fotografering

Hvordan objekter skannes for 3D-modellering

Fotogrammetri bruker en serie fotografier til å opprette et 3D-objekt. Hos PhotoRobot fant vi at fotogrammetri passet perfekt til integrasjon med våre maskinvare- og programvareløsninger for produktfotografering,360 graders fotografering og 3D-modellering.

PhotoRobot er CENTERLESS TABLE, for eksempel, gjør det raskt og enkelt å ta bildene for 3D-modeller. Dens design betyr at den passer for en rekke objekter. Enten du tar bilder av små eller store gjenstander som er blanke, lyse eller mørke, lar det roterende glassbordet deg ta bilder av alt fra størrelsen på en ring til en koffert. Skyting gjennom glasset er også mulig, slik at du kan fange 3D-objektet nedenfra så vel som over.

Etter opptaket må bilder deretter behandles av spesiell fotogrammetriprogramvare før de kan brukes som 3D-modeller eller for utvidet virkelighet. Denne åpen kildekode-programvaren er tilgjengelig for fagfolk, og det er mange alternativer for fotogrammetriprogramvare i 2020.

Skanning og gjengivelse av 3D-modell

Programvare for fotogrammetri

Forskjeller mellom fotogrammetri programvare er betydelige i pris, hastighet på beregninger, og i deres evne til å gjenskape individuelle objekter generelt. Med fotogrammetri er beregningene som programvaren må gjøre for å lage et 3D-objekt svært krevende. Det tar opptil flere timer å lage et objekt, og graden av automatisering i hele prosessen med å lage 3D-modellen har åpenbart en effekt på den totale kostnaden for modellen.

Kvalitet dreier seg deretter om kunnskapen og effektiviteten til programvarens verktøy.

Data fra programvaren kan ha opptil flere millioner polygoner, så det er nødvendig å regelmessig rense filer og justere størrelsen for å møte kundens behov. Å justere modellene til sluttskjemaet er et av de viktigste stadiene i å lage en 3D-modell.

Som med alle metoder for å fange 3D-modeller, har Photogrammetry imidlertid også sine begrensninger, og noen detaljer må gjøres manuelt i modellene. Et typisk tilfelle er med definisjonen av overflateglans.

360 spinn vs 3D-modellering

3D-modellering med CAD-data

3D-modellering består av tre viktige komponenter.

  1. Geometri: objektets form.
  2. Objektets tekstur.
  3. Overflate: I dag brukes fysisk basert gjengivelse (PBR) hovedsakelig til dette for å definere hvordan og på hvilket sted overflaten har farge, glans, etc.

3D-modeller kan også opprettes annet enn ved skanning. Hvis du for eksempel bruker CAD-modeller eller et alternativ som blir stadig mer tiltalende, 3D-skulptur.

Modellering av et objekt er svært tidkrevende og opptil 10 ganger dyrere sammenlignet med skanning. I tillegg når kvaliteten på modellen i de fleste tilfeller ikke kvaliteten på modellen fra en skanning, og teksturen for et 3D-objekt opprettet gjennom modellering eller CAD-data må gjøres manuelt.

3D-modeller sammenlignet med standard produktfotografering

For at en 3D-modell skal kunne utfylle eller til og med erstatte produktbilder i nettbutikker, må 3D-modellen se ut som et ekte objekt. Her har fotogrammetri en klar fordel i forhold til andre skannesystemer. Den bruker fotografier til å lage et objekt, selv for tekstur. Dermed er det klart at et slikt objekts tekstur er uforlignelig mer detaljert enn en håndlaget tekstur og inneholder for eksempel små skygger som indikerer overflatens natur som grov, robust osv.

Hvis 3D-modellen er god nok, kan den brukes til å generere 2D-bilder for bruk i digital markedsføring, men også for statiske bilder i nettbutikkene eller på trykk.

Gjengivelse og utvidet virkelighet

For at modellen skal se ut som den ville gjort i det virkelige liv, er det nødvendig å ha ikke bare en vellagd 3D-modell, men også et program som gjengir selve 3D-modellen.

Hvis du vurderer applikasjoner for denne oppgaven, leder Unity og Unreal Engine tydelig pakken her.

Hvis du vurderer 3D-gjengivelse på nettet, støtter alle nettlesere som brukes i dag på nesten alle plattformer WebGL. Dette er en av de enkleste løsningene for å lage 3D-objekter for nettstedet ditt, og kan bli funnet vert på en rekke plattformer.

Interaktiv 3D-produktside

3D-gjengivelsesplattformer for nettstedet ditt og digital markedsføring

En av de enkleste løsningene for å lage 3D-objekter for nettstedet ditt er gjennom en av de mange plattformene for å publisere, dele, oppdage og selge 3D-, VR- og AR-innhold. Dette er ofte rimelige og lett tilgjengelige løsninger for dine digitale markedsføringskampanjer med 3D-modellering, spesielt når du er på et strammere markedsføringsbudsjett.

Hvis du søker noen verdt å nevne, sjekk ut følgende liste.

  • Sketchfab - Flott gjengivelseskvalitet og et brukervennlig miljø.
  • Emersya - En rekke konfigurasjoner til en rimelig pris.
  • Vectary - Et universelt verktøy, også verktøy tilgjengelig for å lage modeller.
  • FinalMesh - For CAD-samlinger.
  • P3D - For en helt gratis plattform.
  • Marmoset - For gjengivelse av høy kvalitet, som tjener mer til presentasjon av modellkvalitet

3D-gjengivelsesplattformer for implementering på nettet

Hvis du har lyst til å implementere direkte på nettet, er det noen flere alternativer som er verdt å vurdere.

Til slutt er 3D-data også for innebygd støtte gjennom Google og Apple. På denne måten ligner åpningen og bruken av 3D-data på å åpne et standardbilde. Imidlertid er hovedappellen til dette for digital markedsføring når det gjelder deres augmented reality-funksjoner.

Afterall, hvem vil ikke projisere en sofa som du ser på nettet direkte inn i stuen for å se ikke bare om det passer til rommet, men også passer der? Eller hvem vil ikke prøve en kjole eller et klesplagg, uten å forlate hjemmet?

Disse mulighetene er nå reelle og må løses i digitale markedsføringsstrategier med 3D-modeller og utvidet virkelighet. De bringer produkter til liv, og samtidig holder selskaper oppdatert  med konkurransen og er klare til å fortsette å presse frem nye modeller av markedsføringsprodukter på nettet.