KONTAKT OSS

3D e-handel - Hva er det, hvorfor det betyr noe, og produksjon

3D e-handel bruker 3D-modellering for å skape en avansert produktvisningsopplevelse. Les videre for å finne ut nøyaktig hva det er, og hvordan du produserer 3D-modeller internt.

Hva er 3D e-handel? En bedriftsveiledning til 3D-modellering

3D eCommerce distribuerer 3D-modellering for online produktvisualisering, produktkonfigurasjon og VR / AR for å styrke digital markedsføring og salg. Noen ganger også kalt 3D-handel, 3D-modelleringshandel eller oppslukende handel, tilbyr 3D-formater mer informativ og visuell e-handelsfotografering.

I mellomtiden bruker merkevarer og forhandlere det til å generere høyere kundeengasjement, bedre konverteringsfrekvenser, større gjennomsnittlige bestillinger og redusert avkastning. I denne veiledningen dekker vi det grunnleggende om 3D e-handel, nøkkelterminologi, beste praksis og 3D-modellproduksjon. Vi svarer:

  • Hva er forskjellen mellom 360 spinn, 3D-bilder og 3D-modeller
  • Hva er 3D e-handel, hvorfor det betyr noe, og hvordan du produserer det
  • Slik kan bedrifter ta i bruk 3D-modelleringsteknologi
  • Hvilke fordeler gir eCommerce 3D-modeller
  • Hvordan fungerer 3D-modellering i VR vs AR
  • Hvilket utstyr og programvare trenger bedrifter for 3D-modellering
  • Slik bruker du vertsplattformer for 3D-modeller
  • Slik måler du ytelsen til 3D-e-handel

Les videre for å lære mer, inkludert hvordan du tar i bruk 3D e-handelsteknologi for å utvikle din virksomhet og generelle produktopplevelse.


Generer brukergrensesnitt for 3D-modell

Terminologi: 360-tallet vs 3D-bilder vs e-handel 3D-modeller

La oss ikke forveksle 3D e-handel med 360 spinnfotografering eller 3D-produktbilder. For å klargjøre:

  • Single-row 360 spinn (også 360s, spinn eller 360° packshots) refererer til standard, single-row spinnfotografering. En rad er vinkelhøyden, vanligvis ved 10°, eller en annen produktkonfigurasjon, for eksempel en bil med åpne eller lukkede dører. Enkeltradsspinn gir online produktvisualisering bare på den horisontale aksen. 
  • Multi-row 360 spinn (også multi-row spinn, 3D-spinn eller halvkuleformede / sfæriske spinn) består av to eller flere rader med stillbilder. På grunn av terminologien kan 3D-spinn forveksles med 3D-modeller. Et 3D-spinn er imidlertid bare et spinn med en ekstra vertikal visningsakse eller et produkts konfigurasjon. 
  • 3D e-handel (3D-modellering) krever spesielle fotogrammetriskanningsteknikker og programvare for å generere en digital produktmodell. Disse krever vanligvis minst 36 bilder rundt et produkt, og bilder fra to eller flere rader med høyde. Programvaren kompositterer bilder til en digital modell for bruk med 3D-produktvisere, produktkonfiguratorer og AR / VR. Dette er hva vi mener med 3D-netthandel.

Eksempler på 3D-e-handelsapplikasjoner

3D-modellering i e-handel har utviklet seg sammen med et bredt spekter av brukstilfeller. Her er noen vanlige eksempler på dagens programmer for 3D-modellering:

  • Online, online tilpasning og konfigurasjon av produkter som kan tilpasses svært
  • Produktdemoer av komplekse eller tekniske produkter med eksploderende visninger og merknader
  • Presentasjon av bevegelige deler, unike designfunksjoner og interiørkomponenter
  • Projisere produkter til et virtuelt rom via AR / VR, for eksempel møbler eller maskiner
  • Nesten prøver på moteprodukter som fottøy og klær
  • Konfigurerbare B2B-salgspresentasjoner og digitale produktutstillingslokaler
  • Multimedie- og videospillopplevelser
  • AR Shopping-apper og Metaverse-shopping

Disse programmene lar kundene bla gjennom virtuelle kataloger og se virtuelle forhåndsvisninger av produktfunksjoner. De gir også muligheten til å kjøre produktsimuleringer, og skaper generelt en mer informativ og oppslukende produktopplevelse.

Visningsprogram for online spinnbilde

Hvordan fungerer 3D-modellering for e-handel?

For å produsere 3D e-handelsinnhold, begynner det hele med 3D-modellering. 3D-modellering gjør det mulig for oss å skape en nøyaktig, fotorealistisk representasjon av et objekt, som forbrukerne kan se digitalt. Komme i gang krever spesielt skanne- eller fotostudioutstyr og programvare for å gjengi en 3D-modell. Det er imidlertid tre hovedtilnærminger til 3D-modellering:

  • 3D-skanning. Ved hjelp av en 3D-skanner er det mulig å sprette lys fra et objekt for å samle inn data om størrelsen og formen. Disse dataene blir punkt og former på et matematisk koordinatsystem for å generere en 3D-modell av objektet.
  • Fotogrammetri. Denne teknikken bruker et digitalt kamera til å fange opp flere vinkler av et objekt. Photogrammetry programvare syr deretter bilder sammen i punkter og former på et koordinatsystem for å lage en 3D-modell.
  • 3D-design. Her lager en grafisk designer en 3D-modell fra bunnen av, ved hjelp av spesiell programvare og arbeider med produktbeskrivelser og bilder.

Bedrifter er vertskap for 3D-modeller på nettet med en 3D-produktviser, eller med VR / AR-teknologi. 3D-visningsprogrammer muliggjør både nett- og mobilvisning. VR kan simulere den fysiske opplevelsen til et produkt. I mellomtiden bruker AR smarttelefon / nettbrettkameraer og skjermer for å projisere objekter til et virtuelt rom.

Visningsprogram for mobile AR 3D-produkter

Fotogrammetri i 3D-e-handel

I e-handel i dag, og på PhotoRobot, støtter vi vårt automatiserte fotograferingsutstyr med skanningsteknikken for fotogrammetri. Senest eksperimenterte vi med Apple Object Capture for å lage en enkel 3D-modell fra fotografier på under noen få minutter.

Andre populære løsninger i dag inkluderer RealityCapture, Adobes Substance 3D Painter og Blender (en gratis programvare med åpen kildekode). Du kjenner kanskje også til Alice Visions meshroom. Faktisk har Meshroms åpen kildekode-fotogrammetriprogramvare bidratt til å fremme programvaren til det vi vet i dag. De gir også en passende definisjon av fotogrammetriteknologi.

– Fotogrammetri er vitenskapen om å gjøre målinger fra fotografier. Det utleder geometrien til en scene fra et sett med uordnede fotografier eller videoer. Fotografering er projeksjonen av en 3D-scene på et 2D-fly, og mister dybdeinformasjon. Målet med fotogrammetri er å reversere denne prosessen. Den tette modelleringen av scenen er resultatet av å kjede to datasynsbaserte rørledninger: "Structure-from-Motion" (SfM) og "Multi View Stereo" (MVS)."

Med andre ord innebærer fotogrammetri å skaffe pålitelig informasjon om et fysisk objekt via opptak, måling og tolkning av bilder. Deretter bruker vi denne informasjonen til å replikere objektet i form av en digital 3D-modell.

Forvandle 3D-modeller til utallige ressurser.

Forretningsfordeler med 3D-modellering

Å bruke 3D-produktinnhold i e-handel gir merker og forhandlere et vell av fordeler. Blant disse inkluderer noen av de mest fremtredende følgende.

  • Global detaljhandel B2C e-handel forventes å vokse 1% årlig for å utgjøre 22% av det globale salget innen 2024. Etter hvert som e-handel vokser, gjør teknologien som driver multimediamarkedsføring og salg, noe som gjør 3D-innhold stadig viktigere å konkurrere.
  • Hvis du legger til den tredje dimensjonen i produktopplevelsene, gjenskapes den virkelige handleopplevelsen i butikken nærmere. 3D-modeller genererer større forbrukerinteraksjon, driver konverteringer og reduserer den totale produktavkastningen. 
  • 3D-modellering gjør det mulig for bedrifter å visuelt selge produkter til kunder og investorer, selv om produktene ikke er på markedet ennå. Det gjør det mulig for forbrukerne å realistisk konseptualisere produktdesign, og å kjøre testsimuleringer på produkter.
  • Innføringen av 5G med akselerert tilkobling vil muliggjøre jevnere, høyhastighets 3D-, AR- og VR-opplevelser. Fremskritt innen disse teknologiene vil også bety at de blir mer tilgjengelige og rimelige for bedrifter.

Alternativer for spinnvisning på skjermen som viser hvit sko.

Utvidet virkelighet i 3D-e-handel

Brukstilfellene for AR i e-handel og detaljhandel er mange. Shoppere kan nå bruke mobiltelefonene sine til praktisk talt å prøve klær eller fottøy. De kan projisere møbler til et virtuelt rom for å se hvordan det passer og om det passer deres hjem. Murstein- og mørtelbutikker bruker til og med AR for å hjelpe kundene med å sammenligne priser eller lære mer om produkter på hyller. 

Videre gjør AR-shoppingapper kunden både innholdsforbrukeren og innholdsskaperen. De gir brukerne muligheten til å samhandle personlig med, tilpasse og tilpasse produkter både online og offline. Forbrukerne kan tilpasse farger, størrelser, stiler og design, men og hvor de måtte ønske. 

AR gir en oppslukende produktopplevelse, fra rotasjon og zoom til eksploderende visninger, merknader og animasjoner av bevegelige deler. Det kan demonstrere komplekse gjenstander, så vel som store eller tunge produkter som ellers ville være vanskelig å transportere. Ta for eksempel kjøleskap eller kraftige bildeler. AR kan transportere slike varer direkte til forbrukere, kunder eller investorer å eksperimentere med, og se hvordan de opererer.

Emersya 3D-konfigurator for e-handel

Slik starter du 3D-modellering internt

For å begynne å lage 3D-modeller internt, er det nødvendig med spesielt 3D-produktfotograferingsutstyr og 3D-modelleringsprogramvare. Vanligvis inkluderer dette en spesiell produktfotograferingsplate med en optisk glassplate for 3D-fotografering. Mange bedrifter distribuerer også en robotkameraarm eller multikamerarigg for å automatisere kamerahøyde og oppnå konsistent bildeopptak.

Enheter (som PhotoRobot's Frame) lar kameraet og bakgrunnen bevege seg helt rundt produktet, selv under glasset. Dette gir skyggefri visning fra alle sider og fra topp til bunn som kan brukes til å generere en 3D-modell. Studioer kombinerer også ofte platespillere med Multi-Cam for å ta bilder fra to eller flere kameraer. Disse reduserer produksjonstidene dramatisk, slik at fotografer kan ta flere rader med bilder samtidig. 

Programvare som PhotoRobot kan deretter etterbehandle bilder (automatisk) og integrere med fotogrammetri programvare. Fotogrammetrialgoritmer måler, registrerer og tolker bilder for å produsere en fotorealistisk representasjon av produktet. Med programvare som Apples Object Capture, er 3D-modellen produsert i USDZ filformat. USDZ 3D-modeller kan vises i AR Quick Look, eller via <model-viewer>.

3D-modellfiler kan deretter bygges inn på en hvilken som helst webside ved hjelp av et 3D-innholdsvisningsprogram. Ta for eksempel Emersya, en ende-til-ende 3D - og AR-opplevelsesplattform.

Produktopplevelse for 3D-e-handel

Kameraer, linser og belysning for 3D-modellering

Den første investeringen i 3D-modellering vil begynne med et passende kamera, et passende objektiv, belysning og en roterende platespiller. La oss se på de mest populære valgene når du jobber med PhotoRobot interne systemer.

  • KameraerKameraer som kan kobles til , inkluderer DSLR- eller speilløse Canon-kameramodeller. Kontrollprogramvare muliggjør opptak av eksternt kamera, og innstillinger kontrollerer over ett eller flere kameraer. Vanligvis er et kamera mellom 20 - 30 megapiksler tilstrekkelig for 3D-modellering. Hvis du bruker konstant belysning, er eksponeringssimulering i LiveView også nyttig.
  • En passende kameralinse - For ekstremt små, komplekse produkter som smykker, trenger fotografen din en makrolinse. Men når du tar mange større produkter, er en linse som er i stand til å holde produktet i rammen nok. Ofte oppnår en zoomlinse med 40 - 100 mm brennvidde dette.
  • Belysningsoppsett - PhotoRobot systemer støtter to typer lys: FOMEI og Broncolor strobes, eller led-lys med DMX-støtte. Brukere kan kommandere studiolysgrupper og automatisere blits eller kontinuerlig belysning via programvarekontroller.

PhotoRobot's Case platespiller og arbeidsstasjon

3D-modellering platespillere, utstyr og programvare

Nå vil det viktigste elementet for kostnadseffektiv, intern 3D-modellering være tilleggsmaskinvaren, programvaren og automatiseringen. 

  • Motorisert 360° platespiller – For 360° platespillerfotografering finnes det en rekke roterende platespillere i forskjellige størrelser. For 3D-modellering er ofte det beste valget av platespiller en med en optisk glassplate. Disse gjør det mulig å fotografere både toppvisning av produkter, og bunnutsikt fra under glassplaten.
  • Bakgrunn – Noen PhotoRobot enheter integrerer et hvitt diffusjonsklut-bakteppe i systemet. Disse gjør det enkelt å fotografere produkter på hvit bakgrunn, og for å automatisere fjerning av bakgrunn for en gjennomsiktig bakgrunn.
  • Robotkameraarm eller flerkamerasystem – Fotografer distribuerer enten en robotkameraarm eller multikameraet for automatisert kamerahøyde og -bevegelse. Disse fungerer som et kombinasjonsstativ / stativ med et integrert kamerahode for å kontrollere kameraer i studioet. De muliggjør fjernkameraopptak med høy presisjon og jevn bevegelse langs en valgt bane. Begge fungerer i kombinasjon med 360° platespillere og programvare for rask 3D-bildefangst.
  • Programvaredrevet arbeidsstasjon – En enkelt programvaredrevet arbeidsstasjonsdatamaskin (MacOS eller Windows) gir operatørene kontroll over alt utstyr, kameraer, lys og produksjonsprosesser.

Programvare- og vertsplattformer for 3D-modellering

Programvare som Object Capture og RealityCapture lar bedrifter generere en 3D-modell fra bilder. Vanligvis krever dette et spinn på flere rader som består av bilder fra minst 2 eller flere rader. Laste opp disse bildene til 3D-modellering programvare gjengir deretter en fil som kan vises som en 3D-modell. Disse kan bygges inn på nettsider, eller forvandles til produktkonfiguratorer eller AR / VR-opplevelser med 3D-innholdsvertsplattformer.

3D-hostingplattformer som Emersya kan også bruke 3D-modeller til å generere en rekke visuelle eiendeler, enten 2D eller 3D. Jo høyere kvaliteten på 3D-modellen er, jo høyere er skalerbarheten. Faktisk er noen ganger alt du trenger et individuelt fotosett for å produsere hundrevis av 2D / 3D-grafikk. Plattformen gjør det mulig for bedrifter å representere produkter i forskjellige farger, design, mønstre og formater, og eliminerer nesten logistiske bekymringer.

For selskaper med et bredt lager av produkter som kan tilpasses, kan 3D-modell hostingplattformer være ekstremt effektive. En dyktig hostingplattform vil lette enkelt organisert, tilgjengelig og leveringsdyktig innhold. Det kan gi et vell av tilpassbare, synlige eiendeler å distribuere på forespørsel, samtidig som det sparer tid, energi og kostnader.

Slik måler du ytelsen til 3D-e-handel

Til slutt, med 3D-produktinnhold på nettet, er det viktig å se hvor mye avkastning på investeringen du oppnår, ikke sant? Markedsføringsteamene vil allerede distribuere en rekke verktøy for å spore ytelsen. Imidlertid er det noen få store KPI-er å fokusere på for å bestemme den generelle effektiviteten til din 3D e-handelsstrategi.

  • KPIer for førsalgsmarkedsføring dreier seg om nettstedsbesøk, tilgjengelig innhold og tid på siden. Disse bør føre til en målbar besøk-til-konverteringsfrekvens, samt anskaffelseskostnadene. De vil alle kaste innsikt i hvor godt 3D-innholdskampanjene dine presterer.
  • Salgs-KPI-er står for salgsvolum, konverteringsfrekvenser, omsetning per salg, gjennomsnittlig ordrestørrelse og kundeprofiler. Disse sammen med gjennomsnittlig kundelevetidsverdi utgjør betydelige datapunkter for å analysere markedsføringsinnsatsen.
  • KPIer etter salg måler områder som returpriser for produkter, kostnader for teknisk støtte og Net Promoter Score. Disse KPI-ene gir viktige data om kundetilfredshet og oppbevaring. De tjener også til å bedre overvåke generelle forretningskostnader i forhold til din 3D e-handelsstrategi.

Verktøy for å analysere KPI-data inkluderer de for: webanalyse, analyse av sosiale medier, shopping-e-handelsanalyse og AI-apper for forretningsintelligens.

Vil du etablere en effektiv 3D e-handelsstrategi?

PhotoRobot er her for alle dine 3D-e-handelsbehov, for store eller små bedrifter. Enten det er en liten nettbutikk eller et fotografilager i industriell skala, oppfyller løsningene våre et bredt spekter av behov og budsjetter. Bare nå ut for å finne ut om PhotoRobot kan hjelpe deg med planlegging, strategi og produksjon av 3D-netthandel.